استعلام
برابر مقررات مبحث پنجم فصل دوم قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356پس از توقیف اموال محکومعلیه
در جهت حفظ این اموال امین تعیین میشود و شخص حافظ میتواند جهت نگهداری این اموال اجرت مطالبه
کند و تعیین اجرت نیز در صورت عدم توافق توسط مدیر اجرا به عمل میآید .با عنایت به اینکه در برخی
موارد در مقام اجرای دستور تخلیه ،مستأجر از حضور در محل و تحویل و انتقال اموال خود خودداری و
موجر نیز تحویل عین مستأجره را درخواست میکندو اجرای احکام اموال مستاجر را جهت حفاظت به شخص
حافظ تحویل میدهد؟
اولاً ،آیا حافظ اموال میتواند بر اساس مقررات قانونی اجرای احکام مدنی مصوب 1356بدون تقدیم
دادخواست هزینه نگهداری این اموال را مطالبه کند؟
ثانیاً؛ چنانچه حافظ محق در مطالبه هزینه نگهداری باشد ،تعیین میزان اجرت نگهداری با دادورز اجرای
احکام است باید توسط کارشناس رسمی دادگستری به عمل آید؟
پاسخ اداره کل حقوقی
برابر مواد 81و 82قانون اجرای احکام مدنی مصوب ،1356چنانچه مستأجر از دستور تخلیه ملک استنکاف کند
و اموال جهت نگهداری به حافظ سپرده شود و حافظ مطالبه اجرت کند ،دادورز در صورت عدم تراضی در میزان
اجرت ،بدون نیاز به اقامه دعوا ،میزان آن را با توجه به کمیت و کیفیت اموال و مدت و نحوه حفاظت و عندالاقتضاء
با ارجاع امر به کارشناس تعیین میکند .ترتیب پرداخت اجرت حافظ مطابق ماده 82قانون پیشگفته خواهد بود.