مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۴۱۷

تاریخ نظریه:

استعلام

در صورتی که در قرارداد اجاره شرط داوری وجود داشته باشد آیا در صورت وجود سایر شرایط قانونی داور میتواند نسبت به صدور دستور تخلیه اقدام نماید؟

پاسخ اداره کل حقوقی

با توجه به مواد 454و 496قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ،1379 ارجاع اختلافات ناشی از قرارداد اجاره از جمله تخلیه عین مستأجره به داوری منعی ندارد و داور میتواند طبق مقررات رسیدگی و رأی خود را در خصوص تخلیه عین مستأجره صادر کند که رأی مذکور طبق مقررات قانونی توسط دادگاه صالح اجرا میشود .اما رأی داور وصف دستور تخلیه ندارد؛ زیرا مطابق ماده 3قانون روابط موجر و مستأجر مصوب 1376صدور دستور تخلیه صرفاً توسط مرجع قضایی صالح امکانپذیر است. دکتر احمد محمدی باردئی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۴۱۷ مورخ ۱۴۰۰/۰۵/۳۱ | مرکز حقوقی راهبرد