مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۴۰۳

تاریخ نظریه:

استعلام

چنانچه اراضی در کمیسیون ماده 12قانون زمین شهری مصوب 1366بایر باغی تشخیص داده شود و در کمیسیون ماده 5قانون شورای عالی شهرسازی و معماری مصوب 1351با تغییر کاربری این اراضی از کاربری باغی به مسکونی موافقت شود؛ آیا پس از ساخت و ساز مسکونی ،درخواست صدور سند مالکیت بر اساس قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی به جهت باغی بودن با مانع مواجه است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

در فرض سؤال که کاربری زمینی بدواً در کمیسیون ماده 12قانون زمین شهری مصوب 1366با اصلاحات بعدی بررسی و کاربری زمین بایر شناخته شده است؛ با لحاظ آنکه کمیسیون یادشده اعلام داشته است که زمین سابقه احیاء داشته و باغ بوده است ولی در حال حاضر باغ نمیباشد ،و متعاقب آن پرونده در کمیسیون موضوع ماده 5قانون شورای عالی شهرسازی و معماری مصوب 1351با اصلاحات بعدی مطرح و پس از طرح در کمیسیون اخیرالذکر مجوزهای قانونی احداث بنا صادر شده و مالک نسبت به احداث بنا اقدام کرده است در صورت رعایت دیگر مقررات لازم از قبیل صدور گواهی پایانکار از طرف شهرداری ،صدور سند مالکیت برای مالک یا مالکان بلامانع خواهد بود و در هر حال چون ملک یادشده باغ تلقی نمیشود از شمول مقررات مربوط به نحو مطرح شده در استعلام خروج موضوعی دارد. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۴۰۳ مورخ ۱۴۰۰/۱۰/۲۲ | مرکز حقوقی راهبرد