استعلام
چنانچه حسب گواهی پزشکی قانونی و حکم دادگاه مشخص شود که زوجه در هنگام خواندن صیغه نکاح
محجور بوده است ،آیا به دلیل عدم اهلیت زوجه نکاح باطل است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
ماده 1121قانون مدنی منصرف از فرضی است که عقد نکاح توسط شخص مجنون و در حالت جنون انشاء
شده است و عقد در چنین فرضی با لحاظ ماده 212قانون یاد شده باطل است ،بنابراین در فرض سؤال که
حسب گواهی پزشکی قانونی و به حکم دادگاه مشخص شده است که زوجه در هنگام انشای عقد نکاح مجنون
بوده است ،موضوع مشمول ماده اخیرالذکر بوده و چنین نکاحی محکوم به بطلان است.
دکتر احمد محمدی باردئی
معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه