مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۳۱۰

تاریخ نظریه:

استعلام

آیا دادگاه برابر بند »ج« ماده 108قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 به صرف تقاضای قرار تأمین خواسته با استناد به اسناد تجاری واخواست شده مکلف به صدور قرار تأمین خواسته بدون اخذ خسارت احتمالی است و یا آنکه صدور قرار تأمین خواسته بدون تودیع خسارت احتمالی صرفاً در صورتی امکان دارد که مطابق ماده 292قانون تجارت مصوب 1311در خصوص اصل خواسته نیز اقامه دعوا شده باشد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

اولاً ،ماده 292قانون تجارت مصوب ،1311با عنایت به مواد 108و 112قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379نافی درخواست تأمین خواسته پیش از طرح دعوا نیست؛ زیرا مقررات این قانون مؤخر بر قانون تجارت و آخرین اراده مقنن در فرض سؤال است. ثانیاً ،برابر بند »ج« ماده 108یادشده ،امکان درخواست تأمین خواسته در مورد سند تجاری واخواست شده پیش از طرح دعوا بدون تودیع خسارت احتمالی وجود دارد. دکتر احمد محمدی باردئی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۳۱۰ مورخ ۱۴۰۰/۰۴/۲۸ | مرکز حقوقی راهبرد