استعلام
آیا اختیار مندرج در ماده 151قانون آیین دادرسی کیفری مبنی بر تایید کنترل حسابهای بانکی اشخاص توسط
رئیس حوزه قضایی ،قابل تفویض به معاونین قضایی رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
اختیار مذکور در ماده 151قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392برای رئیس حوزه قضایی در تأیید کنترل
حسابهای بانکی اشخاص از سوی بازپرس )و تجویز آن( قائم به شخص رئیس حوزه قضایی نبوده و برای تفویض
اختیار مذکور در قانون منعی پیشبینی نشده است و لذا رئیس حوزه قضایی میتواند اختیار مذکور را به معاونان
خود نیز تفویض کند .در فرض سؤال نیز در غیاب رئیس حوزه قضایی ،مقام قضایی جانشین وی و یا مقام قضایی
که این اختیار به وی تفویض شده است ،نسبت به تقاضای بازپرس در تجویز کنترل حسابهای بانکی اشخاص،
اعلام نظر خواهدکرد.
روح اله رئیسی
معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه