استعلام
آیا شهرداریها مجاز به افتتاح حساب بانکی با دریافت سود برای بخشی از درآمدهای خود )غیر از اعتبارات
دولتی( هستند؟
لازم به توضیح است که برابر جزء ) (1از بند » ز« تبصره 12قانون بودجه سال 99دستگاههایی که از بودجه
کل کشور استفاده میکنند به میزان اعتبار دریافتی از بودجه کل کشور مجاز به دریافت سود از حسابهای
بانکی )حساب جاری پشتیبان و سپردهگذاری کوتاهمدت و بلندمدت( مفتوح در بانکهای دولتی و غیر دولتی
نیستند و برابر تبصره بند 12ماده 80قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب
شهرداران مصوب 1375و اصلاحات بعدی )تنقیحی 1396مجلس شورای اسلامی( ،کلیه درآمدهای شهرداری
به حسابهایی که با تأیید شورای شهر و بانکها افتتاح میشود ،واریز و طبق قوانین و مقررات مربوطه هزینه
خواهد شد .هکچنین در بند 4ماده 29آییننامه مالی شهرداریها مصوب 1346با اصلاحات بعدی ،درآمدهای
حاصله از وجوه و اموال شهرداری به عنوان یکی از طبقات درآمدی شهرداری تعریف نشده است و وفق ماده
39این آییننامه شهرداری برای فعالیتهای مختلف عمومی و اختصاصی میتواند حسابهای مجزا داشته
باشد.
پاسخ اداره کل حقوقی
با عنایت به اینکه اصولاً منابع مالی شهرداری از منابع غیر دولتی تأمین میشود ،اعمال مقررات جزء ) (1بند
»ز« تبصره 12ماده واحده قانون بودجه سال 1399در خصوص شهرداریها صرفاً ناظر به اعتباراتی است که
در قانون بودجه مزبور به شهرداریها اختصاص یافته است؛ لذا افتتاح حساب در بانکها و دریافت سود از
سوی شهرداریها خارج از موارد پیشبینیشده در بودجه کل کشور با رعایت قوانین و مقررات مربوطه فاقد
منع قانونی است.
دکتر احمد محمدی باردئی
معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه