استعلام
-1در صورتی که محکومعلیه با تودیع وثیقه از بازداشت آزاد و دادخواست اعسار تقدیم کرده باشد و حکم اعسار
وی با تعیین پیقسط صادر شود آیا با توجه به اینکه تعیین پیش قسط به نوعی رد اعسارمحسوب میشود آیا
در صورت عدم پرداخت پیش قسط آیا امکان اخطار به وثیقهگذار و اخذ محکومبه از محل وثیقه امکانپذیر
است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
در مواردی مانند فرض استعلام که دادگاه حکم بر تقسیط محکومبه با تعیین مبلغی به عنوان پیشقسط صادر
میکند ،در واقع اعسار وی را در حد مبلغ پیشقسط نپذیرفته و رد کرده است؛ بنابراین مقررات ذیل تبصره یک
ماده 3قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب 1394در خصوص اخطار به وثیقهگذار و استیفای پیشقسط
از محل تأمین مأخوذه قابل اعمال است.
روح اله رئیسی
معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه