مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۲۴۶

تاریخ نظریه:

استعلام

چنانچه قاضی رسیدگیکننده ،تخلف کارشناس را به کانون کارشناسان رسمی دادگستری اعلام کند و همان قاضی به عنوان عضو حقوقدان موضوع ماده 23قانون کانون کارشناسان رسمی دادگستری مصوب 1381در دادگاه انتظامی کانون کارشناسان باشد ،آیا میتواند به همان تخلف کارشناس در دادگاه کانون رسیدگی کند؟

پاسخ اداره کل حقوقی

با توجه به اینکه اعلام تخلف کارشناس رسمی دادگستری در فرض سؤال به کانون کارشناسان رسمی دادگستری توسط قاضی رسیدگیکننده ،فرع بر آن است که اعلامکننده ،رفتار کارشناس را تخلف تلقی و بر آن اساس اقدام کرده است ،صرف اعلام تخلف به مرجع نظارتی ،نوعی اظهارنظر ماهوی نسبت به آن تخلف است؛ بنابراین در فرض سؤال حضور قاضی دادگستری در دادگاه انتظامی کانون کارشناسان رسمی دادگستری موضوع ماده 23 قانون کانون کارشناسان رسمی دادگستری مصوب 1381جهت رسیدگی به همان تخلف کارشناس ،مشمول جهات رد است. دکتر احمد محمدی باردئی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۲۴۶ مورخ ۱۴۰۰/۰۴/۰۸ | مرکز حقوقی راهبرد