مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۲۳۳

تاریخ نظریه:

استعلام

چنانچه طرفین قرارداد توافق کنند که در صورت وقوع خسارت ،روزانه مبلغ مشخصی به عنوان خسارت پرداخت کنند و این مبلغ بیشتر از شاخص قیمتهای موضوع ماده 522قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379باشد آیا این قرارداد معتبر است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

با توجه به رأی وحدت رویه شماره 805مورخ 16/10/1399هیأت عمومی دیوان عالی کشور تعیین وجه التزام قراردادی به منظور جبران خسارت تأخیر در ایفای تعهدات پولی مشمول اطلاق ماده 230قانون مدنی و عبارت قسمت اخیر ماده 522قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379است و با عنایت به ماده 6قانون اخیرالذکر ،تعیین خسارت مازاد بر شاخص قیمتهای اعلامی رسمی )نرخ تورم( در صورتی که مغایرتی با مقررات امری از جمله مقررات پولی نداشته باشد ،معتبر و فاقد اشکال قانونی است. دکتر احمد محمدی باردئی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۲۳۳ مورخ ۱۴۰۰/۰۴/۱۲ | مرکز حقوقی راهبرد