مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۹۵

تاریخ نظریه:

استعلام

موجر پس از اخذ دستور تخلیه ودیعه مستأجر را نمیپردازد؛ آیا بر اساس حکم ماده 4قانون روابط موجر و مستأجر مصوب ،1376مستأجر میتواند تا عدم پرداخت از تخلیه خودداری کند؟ آیا مستأجر در این مدت از پرداخت اجرتالمثل هم مبراست و تکلیفی در این خصوص ندارد؟ نحوه محاسبه چگونه است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

با توجه به اطلاق ماده 4قانون روابط موجر و مستأجر مصوب 1376که تخلیه عین مستأجره را منوط به استرداد ودیعه ،سند و یا وجهی دانسته است که وفق قرارداد اجاره توسط موجر از مستأجر اخذ شده است ،در صورتی که طرفین قرارداد مطابق قانون یاد شده عقد اجاره را منعقد نموده باشند و بر خلاف ماده 4آن قانون نیز توافق نکرده باشند؛ مستأجر میتواند تا اخذ ودیعه ،سند و یا وجه از موجر از تخلیه عین مستأجره خودداری کند و موجر مستحق اجرتالمثل ایام تصرف یا خسارت تأخیر در تخلیه نخواهد بود. دکتر احمد محمدی باردئی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۹۵ مورخ ۱۴۰۰/۰۳/۱۲ | مرکز حقوقی راهبرد