مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۸۶

تاریخ نظریه:

استعلام

آیا بند »ج« ماده 716قانون مجازات اسلامی مصوب 1392مبنی بر اینکه دیه جنین پسر کامل و دیه جنین دختر نصف آن است ،مشمول تبصره ماده 551قانون مجازات اسلامی است و در صورت وقوع جنایات که مجنیعلیه جنین دختر است ،تفاوت دیه تا دیه کامل از صندوق تأمین خسارتهای بدنی پرداخت میشود؟

پاسخ اداره کل حقوقی

با توجه به فلسفه وضع تبصره ماده 551قانون مجازات اسلامی مصوب 1392مبنی بر یکسانسازی دیه زن و مرد و با عنایت به اطلاق این تبصره ،باید معادل تفاوت دیه جنین دختری که روح در آن دمیده شده است تا سقف دیه مرد ،از صندوق تأمین خسارتهای بدنی پرداخت شود. دکتر احمد محمدی باردئی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۸۶ مورخ ۱۴۰۰/۰۴/۲۸ | مرکز حقوقی راهبرد