مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۷۷۸

تاریخ نظریه:

استعلام

پس از انجام عملیات مزایده ر اجع به مال غیر منقول ،به رغم اقدامات قانونی از جمله ارسال اخطاریه و حتی تماس تلفنی ،محکومعلیه و برنده مزایده برای انجام عملیات انتقال حاضر نمیشوند؛ خواهشمند است به پرسشهای زیر پاسخ دهید: -1آیا اجرای احکام میتواند به استناد ماده 150قانون اجرای احکام مدنی مصوب ،1356مبلغ محکومبه را پیش از انتقال سند به محکومله پرداخت کند؟ -2در صورت منفی بودن پاسخ ،با توجه به اینکه محکومعلیه و برنده مزایده برای تنظیم سند رسمی انتقال حضور ندارند ،تکلیف واحد اجرای احکام مدنی چیست؟

پاسخ اداره کل حقوقی

-1در فرض سؤال که وجه حاصل از مزایده به حساب اجرای احکام واریز شده است ،تأخیر برنده مزایده در تهیه مقدمات تنظیم سند رسمی انتقال نباید موجبات تضرر محکومله را فراهم آورد .بنا به مراتب فوق ،چنانچه دادگاه در اجرای ماده 145قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356دستور انتقال سند رسمی را صادر کرده باشد ،کوتاهی برنده مزایده پس از صدور دستور یادشده ،مانع از پرداخت وجه حاصل از مزایده به محکومله نخواهد بود .بنا به مراتب فوق پاسخ سؤال دوم منتفی است. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۷۷۸ مورخ ۱۴۰۱/۰۴/۱۱ | مرکز حقوقی راهبرد