مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۷۷۶

تاریخ نظریه:

استعلام

(1آیا چنانچه جلب محکوم علیه برابر تبصره ماده 500آ.د.ک صادر شده باشد ،همزمان میتوان به کفیل یاوثیقه گذار اخطار نمود تا محکوم علیه را برای اجرای رای تسلیم نماید یا اینکه این امر مستلزم وصول نتیجه جلب مبنی بر عدم دستگیری محکوم علیه می باشد ؟ (2در صورتی که محکوم علیه خود وثیقه گذار باشد آیا رعایت مهلت سه روزه مندرج در ماده 230آیین دادرسی کیفری ،جهت ضبط وجه الوثاقه ضروری می باشد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

-1با توجه به اصل کلی مقرر در ماده 224قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392و نیز توجه به فلسفه جلب ابتدایی در تبصره ماده 500قانون یادشده که جلوگیری از فرار محکومعلیه است ،و اخطار به کفیل و وثیقهگذار همزمان با صدور دستور جلب ممکن است موجبات فرار محکومعلیه را فراهم کند ،بنابراین قبل از مشخص شدن نتیجه جلب ،امکان اخطار به کفیل و وثیقه گذار وجود ندارد. -2مهلت یک ماهه در نظر گرفته شده در ماده 230قانون مذکور مربوط به کفیل یا شخص دیگری است که برای متهم ،وثیقه سپرده و این مهلت ارتباطی به متهم ندارد و از حقوق وی تلقی نمیشود. روح اله رئیسی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۷۷۶ مورخ ۱۴۰۱/۰۱/۲۷ | مرکز حقوقی راهبرد