مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۷۶۳

تاریخ نظریه:

استعلام

خسارت تأخیر تأدیه وجه چک از زمان صدور آن باید محاسبه شود یا از زمان صدور گواهی عدم پرداخت یا زمان طرح دعوا؟

پاسخ اداره کل حقوقی

با توجه به تبصره ذیل ماده 2قانون اصلاح قانون صدور چک )اصلاحی (1376و صراحت قانون استفساریه تبصره مذکور مصوب 1377مجمع تشخیص مصلحت نظام و رأی وحدت رویه شماره 812مورخ 1/4/1400هیأت عمومی دیوان عالی کشور ،خسارت تأخیر تأدیه چک بر مبنای نرخ تورم از تاریخ صدور چک تا وصول آن محاسبه میشود و این استثنایی بر اصل تعلق خسارت تأخیر تأدیه از تاریخ مطالبه دین است؛ بنابراین ،چنانچه چک بلامحل باشد ،خسارت تأخیر تأدیه از تاریخ صدور چک تعلق میگیرد. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۷۶۳ مورخ ۱۴۰۱/۰۲/۱۲ | مرکز حقوقی راهبرد