مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۷۶۲

تاریخ نظریه:

استعلام

اگر شخصی در ایران بر عهده بانک فرانسوی چک بلامحل صادر کند ،آیا مشمول مقررات قانون صدور چک مصوب 1355با اصلاحات و الحاقات بعدی میباشد یا نه )ماده 8قانون چک(؟ در صورت مثبت بودن پاسخ، دادگاه صالح به رسیدگی کدام است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

با توجه به حکم مقرر در ماده ) 2اصلاحی (1372قانون صدور چک که چکهای صادره به عهده بانکهایی که طبق قوانین ایران در داخل کشور دایر شده یا میشوند و همچنین شعب آنها در خارج از کشور را در حکم اسناد لازمالاجرا دانسته است ،مقصود از چکهای موضوع ماده 8این قانون ،چکهای صادره در ایران به عهده شعب بانکهای ایرانی است که مطابق قوانین ایران در خارج از کشور دایر شدهاند و بر این اساس ،فرض سؤال )صدور چک در ایران به عهده بانک فرانسوی( را شامل نمیشود دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۷۶۲ مورخ ۱۴۰۱/۰۲/۱۰ | مرکز حقوقی راهبرد