مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۶۸۰

تاریخ نظریه:

استعلام

چنانچه دادگاه کیفری ضمن صدور حکم به محکومیت کیفری ،نسبت به دادخواست ضرروزیان تقدیمی از سوی شاکی در راستای ماده 15قانون آیین دادرسی کیفری حکم به محکومیت صادر نماید ،آیا اجرای حکم نسبت به ضرر و زیان مورد حکم در دادگاه کیفری نیاز به درخواست و صدور اجراییه حقوقی می باشد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

جناب آقای حسینی دادیار محترم شعبه 3اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب قم با سلام و دعای خیر؛ بازگشت به استعلام شماره 9020/10466/3000مورخ 1400/12/9به شماره ثبت وارده 1680مورخ ،1400/12/9نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میشود: مستفاد از مواد 537 ،17 ،15و تبصره آن از قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392و ماده 22قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب ،1394این است که در مواردی که دادگاه کیفری ضمن صدور رأی کیفری در اجرای ماده 17قانون پیشگفته »حکم محکومیت« صادر میکند اجرای رأی لازمالاجرای دادگاه کیفری در مورد ضرر و زیان ناشی از جرم که به دلالت رأی وحدت رویه شماره 582مورخ 2/12/1371دیوان عالی کشور عنوان دعوای حقوقی داشته و واجد جنبه مدنی است از حیث ضرورت تقاضای محکومله و یا قائممقام قانونی یا نماینده او و صدور اجرائیه تابع عمومات مذکور در قانون اجرای احکام مدنی مصوب ) 1356مواد 2و 4این قانون( و لواحق آن )قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی( است. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۶۸۰ مورخ ۱۴۰۱/۰۳/۰۲ | مرکز حقوقی راهبرد