استعلام
با توجه به قانون تعیین حریم حفاظتی و امنیتی اماکن و تأسیسات کشور مصوب 1393و آییننامه اجرایی آن
مصوب 11/7/1397هیأت وزیران ،چنانچه در محدوده حریم امنیتی مراکز نظامی واقع در خارج شهر واحد
مسکونی روستایی احداث شود ،مرکز نظامی میتواند پیش از پرداخت حقوق مالی مالک از وی رفع تصرف کند؟
پاسخ اداره کل حقوقی
در فرض استعلام چنانچه مالک بدون مجوز قانونی و رعایت مقررات ماده 6قانون تعیین حریم حفاظتی امنیتی
اماکن و تأسیسات کشور مصوب 1393مبادرت به احداث بنا در حریم )که قبلاً تعیین شده است( نماید ،رفتار
مالک تخلف محسوب شده و حسب مورد در کمیسیونهای موضوع ماده 100قانون شهرداری مصوب 1334با
اصلاحات و الحاقات بعدی )در شهرهایی که حریم آنها تعیین شده است( و تبصره 3ماده 99این قانون )در خارج
از شهرها و حریم آنها( قابل طرح و رسیدگی خواهد بود .در هر حال در فرض سؤال مرکز نظامی نمیتواند رأساً
و بدون رعایت تشریفات قانونی مربوط از مالک رفع تصرف نماید.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه