استعلام
در پرونده با درخواست زوجه حکم طلاق صادر و پس از انقضای مهلت های مقرر قانونی طرفین جهت اجرای صیغه طلاق به
دفترخانه طلاق معرفی و با توجه به اینکه زوج در زمان معرفی در زندان بازداشت بوده از طرف دفترخانه مراتب به زندان
جهت معرفی زوج اعلام لیکن اعزام و معرفی نگردیدند و پس از اعلام مجدد دفترخانه ثبت پاسخ زندان زوج به مرخصی
اعزام گردیده که پس از مراجعت به ایشان مراتب اعلام خواهد شد در همین اثنا مهلت مقرر قانونی موضوع ماده 33قانون
حمایت خانواده مصوب 91به دلیل عدم پیگیری طرفین منقضی میگردد.
با عنایت به موارد مطروحه با عنایت به این که مراتب جهت اجرای صیغه طلاق به دفترخانه اعلام و پس از انجام امور اداری
مربوط به دلیل عدم پیگیری زوجه که درخواست طلاق از ناحیه ایشان بوده مهلت مقرر قانونی سپری گردیده این شعبه را
ارشاد که آیا اعتبار حکم پابرجا بوده و مستلزم رسیدگی قضایی مجدد میباشد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
اولاً ،مهلت شش ماهه مقرر در ماده 33قانون حمایت خانواده مصوب 1391درمورد طلاق با استناد به ملاک ماده 34
این قانون ،به منظور ارائه حکم طلاق به دفتر رسمی ازدواج و طلاق است .چنانچه زوجه در مهلت تعیین شده ،حکم طلاق
را به دفترخانه ارائه دهد ،مرور زمان شش ماهه قطع میشود و زوجه میتواند اقدامات قانونی را برای اجرای صیغه طلاق
و ثبت آن به عمل آورد.
ثانیاً ،با عنایت به اینکه در فرض سؤال زوجه با تقدیم حکم دادگاه و دیگر مدارک لازم اجرای صیغه طلاق را درخواست
کرده است ،دفترخانه باید با دعوت از زوج و در صورت عدم حضور و عدم اعلام عذر موجه برابر ذیل ماده 33قانون
حمایت خانواده مصوب 1391اقدام کند .بنا به مراتب فوق ،در فرض سؤال احراز رعایت یا عدم رعایت تشریفات قانونی
ابلاغ مشمول صدر ماده 33یادشده و یا ذیل آن بر موضوع ،بر عهده مرجع ذیربط است و در هر صورت نیازی به طرح
دعوای جدید و رسیدگی قضایی نیست.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه