مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۶۵۰

تاریخ نظریه:

استعلام

آیا دو درصد حقالزحمه داوری در خصوص اموال غیر منقول بر اساس قیمت منطقهای املاک محاسبه میشود و یا بر اساس قیمت واقعی و عادله آن؟

پاسخ اداره کل حقوقی

جناب آقای آریان معاون محترم قضایی و دادرس شعبه 212دادگاه عمومی حقوقی مجتمع قضایی شهید مفتح تهران با سلام و دعای خیر؛ بازگشت به استعلام شماره 140068990067354080مورخ 1400/11/23به شماره ثبت وارده 1650 مورخ ،1400/12/04نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میشود: مقررات راجع به تقویم بهای خواسته؛ از جمله حکم مقرر در شق »ج« بند 12ماده 3قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین مصوب 1373با اصلاحات و الحاقات بعدی ،ناظر بر طرح دعوا در دادگاه است و نسبت به داوری تسری ندارد؛ لذا در تعیین هزینههای داوری در دعاوی مالی همواره ارزش واقعی خواسته ملاک عمل است و در دعاوی غیر مالی هم مطابق آییننامه حقالزحمه داوری مصوب 20/9/1380 ریاست محترم قوه قضاییه اقدام میشود. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۶۵۰ مورخ ۱۴۰۱/۰۳/۰۷ | مرکز حقوقی راهبرد