مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۶۲۵

تاریخ نظریه:

استعلام

مطابق ماده 641قانون مجازات اسلامی مصوب » 1392دیه هر یک از انگشتان اصلی دست ،یک دهم دیه کامل است «.آیا دیه صدمات انگشتان دست و پا اعم از جراحات )نافذه ،حارصه ،دامیه و «...و شکستگیهای انگشتان به نسبت دیه کل انگشت محاسبه میشود یا به نسبت دیه بند انگشت یا نسبت به دیه دست و پا؟

پاسخ اداره کل حقوقی

بند انگشت عضو تلقی نمیشود؛ بلکه هر انگشت به عنوان یک عضو طبق ماده 641قانون مجازات اسلامی مصوب 1392دیه مشخصی دارد )یک دهم دیه کامل( که بین مقدار بندها تقسیم میشود؛ بنابراین دیه حارصه یا شکستگی بند انگشت بر اساس دیه انگشت سنجیده و محاسبه میگردد نه دیه بندهای انگشتان؛ زیرا مواد 569 ،568و 709 قانون مجازات اسلامی ناظر به عضو )انگشت( است. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۶۲۵ مورخ ۱۴۰۱/۰۶/۰۱ | مرکز حقوقی راهبرد