مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۴۶۸

تاریخ نظریه:

استعلام

دادگاه در مقام رسیدگی به اعتراض محکومعلیه ،تجدید نظر قرار ارجاع امر به هیأت کارشناسی صادر میکند؛ اما تجدید نظرخواه ،دستمزد هیأت کارشناسان را در مهلت قانونی تأدیه نمیکند و دادگاه تجدیدنظر قرار توقف رسیدگی را صادر میکند .چنانچه شخص ثالث نسبت به رأی مرجع نخستین ،اعتراض ثالث اصلی مطرح و دادخواست خود را به دادگاه نخستین تقدیم کرده باشد ،رسیدگی به دادخواست اعتراض اصلی در صلاحیت کدام دادگاه است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

اولاً ،گرچه در مواد 417و 418قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 واژه »رأی« به طور مطلق به کار رفته است ،اما با توجه به دیگر مواد این قانون مانند ماده 420و نیز با عنایت به مشکلات مربوط به رسیدگی به اعتراض ثالث نسبت به رأی غیر قطعی ،به نظر میرسد اعتراض ثالث موضوع مواد یادشده اختصاص به آرای قطعی دارد. ثانیاً ،با عنایت به ملاک تبصره 3ماده 306قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ،1379دادخواست تقدیمشده از ناحیه ثالث فرض سؤال را میتوان به عنوان ورود ثالث در مرحله تجدید نظر تلقی کرد و با رفع موانع رسیدگی به دعوای تجدید نظر ،دعوای ثالث قابل رسیدگی خواهد بود. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۴۶۸ مورخ ۱۴۰۱/۰۴/۰۵ | مرکز حقوقی راهبرد