مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۴۰۳

تاریخ نظریه:

استعلام

آیا رای صادره از شعبه کیفری دو در خصوص ترجمیع آرا در راستای ماده 510قانون آیین دادرسی کیفری قابل تجدید نظر خواهی می باشد یا خیر؟

پاسخ اداره کل حقوقی

با توجه به اینکه در ماده 510قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ،1392به قطعیت یا قابلیت تجدید نظرخواهی و فرجامخواهی نسبت به حکم واحدِ صادرشده در اجرای ماده پیشگفته تصریح به عمل نیامده است ،در خصوص مورد مذکور باید به قواعد عام حاکم بر تجدید نظرخواهی یا قابلیت فرجام نسبت به آرای دادگاهها رجوع شود و لذا با لحاظ مواد 428 ،427و 443قانون یادشده ،آرای دادگاههای کیفری قابل تجدید نظر و فرجام و آرای صادره از سوی دادگاه تجدید نظر در خصوص موضوع ماده 510قانون آیین دادرسی کیفری قطعی است؛ بنابراین در مواردی که رأی صادره در اجرای ماده 510قانون یادشده حسب مورد قابل تجدید نظر یا فرجامخواهی است ،مقررات ماده 442همین قانون که بر این قابلیت استوار است ،قابل اعمال است؛ در فرض سؤال نیز که رأی صادره تجمیعی قابلیت تجدید نظر را دارد ،چون محکومعلیه در صورت تمایل میتواند از ارفاق موضوع ماده 442قانون آیین دادرسی کیفری برخوردار شود ،خللی به حقوق وی وارد نمیشود و از این رو دادگاه صادرکننده حکم تجمیعی بدون لحاظ تخفیف قبلی مبادرت به صدور رأی میکند. دکتر احمد محمدی بار مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۴۰۳ مورخ ۱۴۰۰/۱۰/۲۷ | مرکز حقوقی راهبرد