مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۳۸

تاریخ نظریه:

استعلام

نظر به این که افراد جهت ارائه دلیل بر قدمت چاه مورد ترافع با شرکت آب منطقهای درخواست تامین دلیلی مینمایند آیا درخواست مذکور که در جهت تعیین قدمت چاه توسط کارشناس ارائه میشود از موارد تأمین دلیل است یا آنکه نوعی تحصیل دلیل محسوب میشود؟

پاسخ اداره کل حقوقی

اولاً ،بحث تحصیل دلیل در خصوص فرض سؤال که درخواست تأمین دلیل مطرح شده است ،به کلی منتفی است. ثانیاً ،با توجه به ماده 149قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ،1379شرط قبول درخواست تأمین دلیل ،تعذر و تعسر دلایل در آینده و ضرورت حفظ آن جهت دعاوی احتمالی است .لذا پذیرش آن با رعایت شرایط مذکور به تشخیص مقام قضایی است و در مواردی که احتمال دارد بر اثر اقدامات شرکت آب و فاضلاب و طمس چاه انجام کارشناسی در آینده متعذر یا متعسر شود ،میتوان به درخواست ذینفع، قرار تأمین دلیل جهت جلب نظر کارشناس صادر کرد/. دکتر احمد محمدی باردئی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۳۸ مورخ ۱۴۰۰/۰۳/۲۴ | مرکز حقوقی راهبرد