مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۳۲۰

تاریخ نظریه:

استعلام

-12با توجه به ماده 24قانون اجرای احکام مدنی مصوب ،1356اگر محکومعلیه یک باب منزل مسکونی را اجاره داده باشد یا منزل مسکونی خالی باشد ،بویژه زمانی که محکومعلیه کارمند است و در شهر دیگری شاغل است ،آیا یک باب منزل مسکونی جزء مستثنیات دین تلقی میشود؟

پاسخ اداره کل حقوقی

با عنایت به بند »الف« ماده 24قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب 1394و تبصره یک آن ،منزل مسکونی که در حد نیاز و شأن عرفی محکومعلیه در حالت اعسارش است ،در صورتی جزء مستثنیات دین تلقی میشود که علیالاصول محل سکونت بالفعل وی باشد .بر این اساس ،در فرض سؤال که منزل مسکونی خالی باشد یا محکومعلیه ملک را اجاره داده باشد ،جزء مستثنیات دین نیست؛ مگر اینکه مرجع قضایی رسیدگیکننده بر اساس موضوعاتی چون خصوصیات زمانی ،مکانی ،وضعیت اعاشه ،تأهل و عائلهمندی محکومعلیه تشخیص دیگری داشته باشد. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۳۲۰ مورخ ۱۴۰۰/۱۰/۲۸ | مرکز حقوقی راهبرد