استعلام
چنانچه در اجرای ماده 425قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379
رأی معترضعلیه نقض یا الغا شود ،آیا با وحدت ملاک از ماده 358قانون مذکور دادگاه در صورت احراز
بیحقی خواهان اولیه یا خوانده اعتراض ثالث باید حکم مقتضی را صادر کند یا صرفاً مکلف به نقض است و
خواهان اولیه میتواند دوباره طرح دعوا کند؟
پاسخ اداره کل حقوقی
مطابق ماده 425قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب » ،1379چنانچه
دادگاه پس از رسیدگی ،اعتراض ثالث را وارد تشخیص دهد ،آن قسمت از حکم را که مورد اعتراض قرار
گرفته نقض مینماید و اگر مفاد حکم غیرقابل تفکیک باشد ،تمام آن الغاء خواهد شد«؛ بنابراین دادگاه در مقام
رسیدگی به اعتراض ثالث فقط تمام یا بخشی از حکم صادرشده را که به ضرر شخص ثالث است ،در صورت
وارد بودن ادعای ثالث نقض میکند و حکم جدیدی صادر نمیکند.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه