مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۲۹۳

تاریخ نظریه:

استعلام

در صورتیکه حکم در مرجع بدوی صادر شود و در مرحله تجدید نظر ،دادگاه با توجه به استدلال شکلی قالب حکم را تفسیر به »قرار« تلقی و آن را نقض و بازگشت به مرحله بدوی نماید ،در اینصورت در رسیدگی دوباره توسط همان قاضی مرجع بدوی ،امکانپذیر است و یا اینکه چون آن قاضی در ماهیت رأی داده است، مردود است؟ ایا تفسی تجدید نظر به تلقی »قرار« دلالت بر عدم ورود در ماهیت و مانع از ادامه رسیدگی نیست؟

پاسخ اداره کل حقوقی

در مواردی که دادگاه تجدید نظر رأی دادگاه نخستین را قرار تلقی و پس از نقض ،پرونده را جهت رسیدگی ماهوی به این دادگاه ارسال میکند ،با توجه به بند »ب« ماده 450قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 و ماده 353این قانون ،دادگاه نخستین مکلف به تبعیت از نظر دادگاه تجدید نظر است و از جهات رد دادرس و صدور قرار امتناع از رسیدگی نیست. روح اله رئیسی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۲۹۳ مورخ ۱۴۰۰/۱۰/۱۲ | مرکز حقوقی راهبرد