مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۲۲

تاریخ نظریه:

استعلام

با عنایت به این که بر اساس تبصره دو اصلاحی ) اصلاحی (1391/10/26ماده 38قانون انتخابات ریاست جمهوری ایران مصوب 1364با اصلاحات بعدی ،در صورت حضور رئیس دادگستری و دادستان در محل، نامبرده مکلف است شخصاً در جلسات هیأت اجرایی شرکت نماید ،آیا در صورتی که بنا به عللی از قبیل حضور در مرخصی و مأموریت ،دادستان یا رئیس دادگستری در محل حضور نداشته باشد ،حضور معاون معاون آنان مطابق متن ماده 38قانون مذکور در جلسات هیات اجرایی امکانپذیر است؟ در صورت منفی بودن پاسخ ،خواهشمند است اعلام فرمایید حضور در محل شامل چه مصادیقی است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

به موجب ماده 38قانون انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران مصوب 1364با اصلاحات بعدی »... رئیس دادگستری و دادستان یا نمایندگان رییس دادگستری و دادستان که دارای پایه قضایی میباشند«... عضو هیأت اجرایی هستند و مطابق تبصره 2ماده مذکور »در صورت حضور رییس دادگستری و دادستان در محل ،نامبرده مکلف است شخصاً در جلسات هیأت اجرایی شرکت نماید« .بنا به مراتب فوق در صورت حضور رئیس دادگستری و دادستان در محل ،ایشان خود مکلف به حضور در جلسه هستند و در غیر این صورت ،حضور نمایندگان ایشان که الزاماً باید دارای پایه قضایی باشند امکانپذیر است.
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۲۲ مورخ ۱۴۰۰/۰۶/۲۱ | مرکز حقوقی راهبرد