مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۲۱۲

تاریخ نظریه:

استعلام

در مواردی که هیأت حل اختلاف اداره کار حکم بر محکومیت خوانده صادر میکند ،به موجب ماده 159قانون کار مصوب 1369رأی مذکور قطعی و لازمالاجرا است؛ از طرفی به موجب تبصره 2ماده 16قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت مصوب 1392اداری رأی مذکور ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ رأی یا تصمیم قطعی برای افراد مقیم ایران قابلیت اعترض در دیوان عدالت اداری دارد. -1چنانچه محکومله پیش از سپری شدن مدت سه ماه از تاریخ رأی از دادگاه حقوقی صدور اجراییه را درخواست کند، تکلیف دادگاه چیست؟ -2اگر محکومعلیه در دیوان عدالت اداری به رأی مذکور اعتراض کرده باشد و دیوان عدالت اداری هنوز اتخاذ تصمیم نکرده باشد و از طرفی محکومله صدور اجراییه را از دادگاه حقوقی خواستار شود ،تکلیف دادگاه حقوقی چیست؟

پاسخ اداره کل حقوقی

1و -2مستفاد از مواد 160و 166قانون کار مصوب 1369آرای قطعی صادره از سوی مراجع حل اختلاف کار لازمالاجرا بوده و مطابق آییننامه اجرایی موضوع ماده 166قانون کار مصوب 1370با صدور اجراییه از سوی دادگاه حقوقی مربوطه به وسیله اجرای احکام مدنی دادگستری به مورد اجرا گذارده میشود و تعیین مهلت سه ماهه )نسبت به اشخاص مقیم ایران( برای اعتراض به آرای قطعی مزبور بر اساس تبصره 2ماده 16قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب 1392مادام که دستور موقت در جلوگیری از اجرای رأی از سوی شعب دیوان عدالت اداری صادر نشده است ،مانع اجرای رأی قطعی مرجع حل اختلاف نخواهد بود؛ بنابراین در فرض سؤال ،دادگاه حقوقی ذیربط برابر مقررات مربوطه مکلف به صدور اجراییه خواهد بود و اعتراض یا عدم اعتراض محکومعلیه در موعد سه ماهه فوقالذکر تأثیری در قضیه ندارد. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۲۱۲ مورخ ۱۴۰۰/۱۰/۱۵ | مرکز حقوقی راهبرد