مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۱۲۴

تاریخ نظریه:

استعلام

آیا امکان مطالبه دیه از سوی راننده مقصر در تصادف با خودروی متواری )غیر مقصر( از صندوق تامین های خسارتهای بدنی وجود دارد یا خیر؟

پاسخ اداره کل حقوقی

اولا ،به تصریح ماده 21قانون بیمه اجباری خسارات وارده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب ،1395صندوق تأمین خسارتهای بدنی موضوع این ماده ،تنها خسارت بدنی مربوط به اشخاص ثالث را با تحقق شرایط قانونی مذکور در این ماده پرداخت میکند و نه خسارت بدنی مربوط به راننده مسبب حادثه را که به موجب بند »ت« ماده یک قانون موصوف ،اساساً شخص ثالث تلقی نمیشود. ثانیاً ،چنانچه در فرض سؤال پوشش بیمهای حوادث خسارات بدنی مربوط به راننده مسبب حادثه خریداری شده باشد ،مطالبه غرامت از سوی راننده مقصر تابع قرارداد منعقده با شرکت بیمه است و در هر حال پرداخت خسارت از سوی صندوق تأمین خسارتهای بدنی منتفی است و متواری بودن راننده غیر مقصر نیز مؤثر در مقام نیست. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۱۲۴ مورخ ۱۴۰۰/۰۹/۱۷ | مرکز حقوقی راهبرد