مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۱۰۶

تاریخ نظریه:

استعلام

احتراماً خواهشمند است نظر آن اداره محترم را در خصوص سوال ذیل اعلام فرمایید: سوال: چنانچه محکومبه ،ارز خارجی یورو باشد؛ نحوه محاسبه نیر عشر چگونه خواهد بود؟ برخی معتقدند که نیر عشر ،برابر قیمت روز ارز بر طبق نرخ رسمی بانک مرکزی در زمان وصول نیم عشر است برخی بر طبق نرخ زمان صدور اجراییه و برخی بر طبق نرخ زمان تقویم ارز در زمان تقدیم دادخواست بدوی .کدام نظر میبایست ملاک قرار گیرد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

بر اساس بند یک ماده 158قانون اجرای احکام مدنی مصوب ،1356در دعاوی مالی که خواسته وجه نقد نیست ،حق اجرا به مأخذ بهای خواسته که در دادخواست تعیین و مورد حکم قرار گرفته است ،محاسبه میشود و وفق بند یک ماده 62قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ،1379اگر خواسته پول خارجی باشد ،ارزیابی آن به نرخ رسمی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در تاریخ تقدیم دادخواست بهای خواسته محسوب میشود؛ بنابراین حق اجرا نیز بر همین اساس وصول میشود. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۱۰۶ مورخ ۱۴۰۰/۱۰/۰۶ | مرکز حقوقی راهبرد