استعلام
در صورتی که شخصی به انجام عمل معین محکوم شده باشد و انجام این عمل توسط شخص دیگر امکانپذیر
نباشد ،آیا اعمال ماده 729قانون آیین دادرسی مدنی مصوب 1318امکانپذیر است؟ در صورت اعتقاد به نسخ
این ماده و با توجه به اینکه آن مرجع معتقد است در این فرض اعمال ماده 3قانون نحوه اجرای محکومیتهای
مالی مصوب 1394نیز امکانپذیر نیست ،نحوه اجرای حکم یادشده چگونه است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
به طور کلی در فرضی که محکومبه ،انجام عمل معینی است که محکومعلیه از انجام آن امتناع میکند و انجام
عمل توسط شخص دیگری نیز ممکن نباشد ،دادگاه مطابق تبصره ذیل ماده 47قانون اجرای احکام مدنی مصوب
1356که به ماده 729قانون آیین دادرسی مدنی مصوب 1318ارجاع داده است عمل میکند؛ زیرا اگرچه قانون
مذکور از جمله ماده 729آن نسخ شده است؛ اما در تبصره یادشده از حیث رعایت اختصار در قانوننویسی به
ماده 729آن قانون ارجاع داده و مفاد ماده را در متن تبصره ذکر نکرده است.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه