استعلام
با توجه به ملاک مندرج در ماده 25قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 1394در خصوص حضوری و یا غیابی
بودن آرای صادره از سوی این مرجع ،در فرضی که از طریق سامانه ابلاغ الکترونیکی )ثنا( ابلاغ به نحو واقعی
به خوانده صورت گرفته است و به رغم اطلاع وی از زمان تشکیل جلسه دادرسی نامبرده ،در جلسه حضور
نیافته و لایحه دفاعیهای نیز تقدیم نکرده است ،رأی صادره غیابی محسوب میشود یا حضوری؟
پاسخ اداره کل حقوقی
با توجه به تبصره 2ماده 18قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 1394که مقررات ناظر به صدور رأی،
واخواهی و ...را تابع این قانون قرار داده و از شمول مقررات قانون آیین دادرسی مدنی خارج کرده است ،و با
لحاظ تعریف ارائه شده از آراء حضوری و غیابی در ماده 25قانون یادشده که صرفاً عدم حضور محکومعلیه یا
وکیل او در جلسات رسیدگی و عدم دفاع کتبی را موجب غیابی بودن رأی دانسته است؛ در فرض سؤال که امر
ابلاغ واقعی به خوانده از طریق سامانه ابلاغ الکترونیکی )ثنا( صورت گرفته است؛ اما خوانده در جلسه رسیدگی
حاضر نشده و یا به طور کتبی دفاع نکرده است ،رأی صادره از شورای حل اختلاف غیابی است.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه