استعلام
آیا جهت اخذ آخرین دفاع ،نیازی به احضار متهم ظرف مدت هفت روز با رعایت ماده 171قانون آیین دادرسی
دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379میباشد؟ به عبارتی ،آیا روز اقدام و روز ابلاغ
محاسبه میشود )یعنی 7روز( یا اینکه در همان مدت پنج روز بایستی اقدام شود؟
پاسخ اداره کل حقوقی
با توجه به اینکه مطابق ماده 177قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392ترتیبات و قواعد ابلاغ احضاریه
و دیگر اوراق قضایی مطابق قانون آیین دادرسی مدنی است؛ حکم مقرر در ماده 445قانون آیین دادرسی
دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379که مطابق آن روزهای ابلاغ و اقدام جزء مدت
محسوب نمی¬شود ،با توجه به اطلاق آن ،در مورد فاصله پنج روز بین ابلاغ احضاریه و حضور نزد بازپرس
در ماده 171قانون آیین دادرسی کیفری نیز جاری است و در خصوص احضار متهم برای اخذ آخرین دفاع نیز
مطابق همین قاعده رفتار میشود.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه