استعلام
مطابق ماده 433قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379از نظر احتساب
موارد قانونی سال دوازده ماه ،ماه سی روز ،هفته هفت روز و شبانهروز بیست و چهار ساعت است و مطابق
ماده 445قانون مذکور موعدی که ابتدای آن تاریخ ابلاغ یا اعلام ذکر شده است ،روز ابلاغ و اعلام و همچنین
روز اقدام جزء مدت محسوب نمیشود ،در هر حال چنانچه رأی صادره در تاریخ 1400/4/10به تجدید
نظرخواه ابلاغ و وی در تاریخ 1400/5/1اعتراض کرده باشد ،روز اقدام با احتساب سی روزه مواعد ،تاریخ
1400/5/1است یا 1400/4/31؟
پاسخ اداره کل حقوقی
با عنایت به حکم مقرر در مواد 443و 445قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی
1379و با توجه به ذیل ماده 336این قانون ،مهلت تجدید نظرخواهی برای اشخاص مقیم ایران بیست روز از
تاریخ ابلاغ یا انقضای مدت واخواهی است و از آنجا که مدت تجدید نظرخواهی با احتساب روز ابلاغ و اقدام
بیست و دو روز است؛ بنابراین در فرض سؤال که دادنامه در تاریخ 10/4/1400ابلاغ شده است ،مهلت قانونی
برای تجدید نظرخواهی 31/4/1400است.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه