مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۰۲۸

تاریخ نظریه:

استعلام

-2دادخواست جلب ثالث به طرفیت صرفاً مجلوب ثالث اقامه میشود یا به طرفیت مجلوب ثالث و دیگر اصحاب دعوای اصلی؟

پاسخ اداره کل حقوقی

با توجه به اینکه ماده 137قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379مقرر میدارد »دادخواست جلب ثالث و رونوشت مدارک و ضمائم باید به تعداد اصحاب دعوا به علاوه یک نسخه باشد« ،در نتیجه باید نسخهای از این دادخواست و ضمائم آن برای کلیه اصحاب دعوای اصلی ارسال شود؛ اما قید نام ایشان به عنوان خوانده در دادخواست گرچه ممکن است؛ اما ضرورت ندارد؛ زیرا مفهوم جلب ثالث این است که یکی از اصحاب دعوای اصلی ،ثالثی را به دادرسی در حال انجام فرا بخواند؛ بنابراین دیگر اصحاب دعوا در برابر این اقدام )جلب ثالث( دارای حق دفاع هستند و این حق از نفس اقدام به جلب ثالث ناشی میشود و حق دفاع آنان در برابر این اقدام باقی است؛ اعم از آنکه مشخصات آنها توسط جالب ثالث در ستون خوانده درج شده و یا نشده باشد. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۰۲۸ مورخ ۱۴۰۰/۰۹/۰۸ | مرکز حقوقی راهبرد